1/3
  • Anciens Thermes Spa
  • Anciens Thermes Spa
  • Anciens Thermes Spa

Anciens Thermes Spa

Sinds de bouw van de nieuwe thermen in de hoger gelegen delen van Spa is het historische pand van Léon Suys niet meer in gebruik. Het gebouw heeft een unieke locatie in het centrum van Spa, naast het culturele centrum & Casino met prachtig zicht op de omliggende heuvels.

Deze DBFM (Design, Build Finance & Maintain) opdracht omvat het ontwerp en de bouw van een multifunctioneel complex met inbegrip van een luxehotel, een spa, een restaurant, ondergrondse parkeergarage enz…

De historische structuur, symmetrisch opgebouwd rond een centrale as wordt gerestaureerd met aandacht voor de integratie van licht en transparantie in het centrale gedeelte. De majestueuze ingang wordt in ere hersteld en krijgt een meer representatieve invulling. Een nieuwbouw volume aan de achterzijde zorgt voor de creatie van een patio in het midden van het bouwblok. Dit alles kadert in de herevaluatie van het complex als Wereld Erfgoed.

Afbeeldingen: Sum Architects

Project:
Anciens Thermes Spa
Locatie:
Spa
Bouwheer:
Stad Spa
Aandeel Arcade:
Studie technieken & duurzaamheid, Stabiliteit
Architect:
SumProject - Barbara Van der Wee Architects
Start en einde werken:
2020 -
Status:
In ontwerp

Anciens Thermes Spa

1/3
  • Anciens Thermes Spa
  • Anciens Thermes Spa
  • Anciens Thermes Spa
Project
Anciens Thermes Spa
Locatie
Spa
Bouwheer
Stad Spa
Aandeel Arcade
Studie technieken & duurzaamheid
Stabiliteit
Architect
SumProject - Barbara Van der Wee Architects
Start en einde werken
2020 -
Status
In ontwerp

Sinds de bouw van de nieuwe thermen in de hoger gelegen delen van Spa is het historische pand van Léon Suys niet meer in gebruik. Het gebouw heeft een unieke locatie in het centrum van Spa, naast het culturele centrum & Casino met prachtig zicht op de omliggende heuvels.

Deze DBFM (Design, Build Finance & Maintain) opdracht omvat het ontwerp en de bouw van een multifunctioneel complex met inbegrip van een luxehotel, een spa, een restaurant, ondergrondse parkeergarage enz…

De historische structuur, symmetrisch opgebouwd rond een centrale as wordt gerestaureerd met aandacht voor de integratie van licht en transparantie in het centrale gedeelte. De majestueuze ingang wordt in ere hersteld en krijgt een meer representatieve invulling. Een nieuwbouw volume aan de achterzijde zorgt voor de creatie van een patio in het midden van het bouwblok. Dit alles kadert in de herevaluatie van het complex als Wereld Erfgoed.

Afbeeldingen: Sum Architects