1/3
  • Begijnhof Hasselt
  • Begijnhof Hasselt
  • Begijnhof Hasselt

Begijnhof Hasselt

Het Hasseltse Begijnhof krijgt een nieuwe functie als onder meer publieke ruimte en huisvesting voor de faculteit Architectuur van de Universiteit Hasselt naar ontwerp van Bovenbouw Architecten en David Kohn Architects.

In het ontwerp trachten de architecten de verschillende originele functies van het Begijnhof te herstellen. Twee cruciale elementen hierin zijn de spiegelvijver rond de kerkruïne en een nieuwe 26 meter hoge kijkkijktoren. De nieuwe tuin wordt het nieuwe middelpunt van het Begijnhof.

Het besloten karakter van een Begijnhof maakt voor een belangrijk deel zijn kracht uit. Het ontwerp creëert daarom meer openheid om de publieke functie van de tuin te ondersteunen en de bijzonderheid van de plek niet ondermijnen. De architecten voegen aan de Wittenonnestraat een tweede opening toe, via een publieke route door de tuin verbonden met de historische toegangspoort.

Project:
Renovatie en herbestemming Begijnhof Hasselt
Locatie:
Zuivelmarkt 33-35, Hasselt
Bouwheer:
Provincie Limburg, Stad Hasselt en Universiteit Hasselt.
Aandeel Arcade:
MEP Engineering, Duurzaamheid
Architect:
Bovenbouw Architect + David Kohn Architects
Start en einde werken:
2021 - ...
Status:
In Ontwerp

Begijnhof Hasselt

1/3
  • Begijnhof Hasselt
  • Begijnhof Hasselt
  • Begijnhof Hasselt
Project
Renovatie en herbestemming Begijnhof Hasselt
Locatie
Zuivelmarkt 33-35, Hasselt
Bouwheer
Provincie Limburg, Stad Hasselt en Universiteit Hasselt.
Aandeel Arcade
MEP Engineering
Duurzaamheid
Architect
Bovenbouw Architect + David Kohn Architects
Start en einde werken
2021 - ...
Status
In Ontwerp

Het Hasseltse Begijnhof krijgt een nieuwe functie als onder meer publieke ruimte en huisvesting voor de faculteit Architectuur van de Universiteit Hasselt naar ontwerp van Bovenbouw Architecten en David Kohn Architects.

In het ontwerp trachten de architecten de verschillende originele functies van het Begijnhof te herstellen. Twee cruciale elementen hierin zijn de spiegelvijver rond de kerkruïne en een nieuwe 26 meter hoge kijkkijktoren. De nieuwe tuin wordt het nieuwe middelpunt van het Begijnhof.

Het besloten karakter van een Begijnhof maakt voor een belangrijk deel zijn kracht uit. Het ontwerp creëert daarom meer openheid om de publieke functie van de tuin te ondersteunen en de bijzonderheid van de plek niet ondermijnen. De architecten voegen aan de Wittenonnestraat een tweede opening toe, via een publieke route door de tuin verbonden met de historische toegangspoort.

Privacybeleid | Cookie policy