1/5
  • Cacao-magazijnen
  • Cacao-magazijnen
  • Cacao-magazijnen
  • Cacao-magazijnen
  • Cacao-magazijnen

Cacao-magazijnen

Dit project omvat de ontwerp en engineering opdracht voor een nieuw magazijnencomplex in opdracht van CWT Commodoties. CWT verhandelt goederen in bulk voornamelijk koffie en cacao. De ontwikkeling is een uitbreiding van hun bestaande site in de Antwerpse Haven met 5 aaneengeschakelde magazijnen, goed voor 25.000 m2 extra opslagruimte. De grillige vorm van het terrein, de nabijheid van een grote windturbine en een aanwezig bovengronds waterreservoir zorgde voor een heuse uitdaging naar inplanting van het gebouw. 

Het gebouw is opgetrokken uit een betonnen structuur afgewerkt met donkergrijze sandwichpanelen. Het gebouw is opgedeeld in 5 compartimenten van elks +-5000m² en zijn conform de geldende normering uitgerust met een RWA systeem.   Laden en lossen van producten (zowel paletten als bulk) gebeurt door middel van de grote sectionaal poorten aan beide zijkanten van het gebouw

Project:
Cacao magazijnen CWT Commodties, Port of Antwerp
Locatie:
Antwerpsebaan, Port of Antwerp
Bouwheer:
CWT Commodties
Aandeel Arcade:
Industrieel design
Architect:
Sofie De Meester
Start en einde werken:
2018 - 2019
Oppervlakte:
25.000 m2
Status:
Opgeleverd

Cacao-magazijnen

1/5
  • Cacao-magazijnen
  • Cacao-magazijnen
  • Cacao-magazijnen
  • Cacao-magazijnen
  • Cacao-magazijnen
Project
Cacao magazijnen CWT Commodties, Port of Antwerp
Locatie
Antwerpsebaan, Port of Antwerp
Bouwheer
CWT Commodties
Aandeel Arcade
Industrieel design
Architect
Sofie De Meester
Start en einde werken
2018 - 2019
Oppervlakte
25.000 m2
Status
Opgeleverd

Dit project omvat de ontwerp en engineering opdracht voor een nieuw magazijnencomplex in opdracht van CWT Commodoties. CWT verhandelt goederen in bulk voornamelijk koffie en cacao. De ontwikkeling is een uitbreiding van hun bestaande site in de Antwerpse Haven met 5 aaneengeschakelde magazijnen, goed voor 25.000 m2 extra opslagruimte. De grillige vorm van het terrein, de nabijheid van een grote windturbine en een aanwezig bovengronds waterreservoir zorgde voor een heuse uitdaging naar inplanting van het gebouw. 

Het gebouw is opgetrokken uit een betonnen structuur afgewerkt met donkergrijze sandwichpanelen. Het gebouw is opgedeeld in 5 compartimenten van elks +-5000m² en zijn conform de geldende normering uitgerust met een RWA systeem.   Laden en lossen van producten (zowel paletten als bulk) gebeurt door middel van de grote sectionaal poorten aan beide zijkanten van het gebouw