1/3
  • Distributiecentrum Sligro Antwerpen
  • Distributiecentrum Sligro Antwerpen
  • Distributiecentrum Sligro Antwerpen

Distributiecentrum Sligro Antwerpen

Dit project omvat de ontwerp en engineering opdracht voor de renovatie van een bestaand magazijnencomplex tot het nieuwe distributiecentrum en hoofdkantoor voor Sligro België.  Het oorspronkelijke magazijn, gebruikt voor de opslag van allerhande conventionele goederen, werd omgetoverd tot een modern, klanttoegankelijk distributiecentrum.

Om deze verbouwing mogelijk te maken, diende het bestaand magazijn enerzijds gecompartimenteerd te worden conform geldende brandnormering. Ook een nieuwe bevloering en gevelbekleding konden niet ontbreken. De betonnen look van gewassen silex panelen werd veranderd in een bakstenen gebouw met grote raampartijen en een in het oog springende toren van 20 meter. De belangrijkste engineering opdracht betrof echter het voorzien van een verdiepingsvloer in het gebouw voor het kantoorgedeelte en het klant toegankelijk distributiegedeelte. 

Het resultaat betreft in de eerste plaats een nieuw distributiegedeelte (4.000 m2) van waaruit levering zullen gebeuren voor heel België. Dankzij 4 nieuw ontworpen laadkades kunnen vrachtwagens achteraan het DC eenvoudig hun goederen ophalen.  Het grootste deel van het gebouw betreft het klanttoegankelijke gedeelte (12.000 m2) gericht op een unieke beleving waar professionele klanten hun goederen zelf kunnen afhalen.  Het nieuwe kantoorgedeelte fungeert enerzijds als hoofdkantoor voor Sligro in België en zal anderzijds dienst doen als experience center opnieuw voor de professionele klanten. 

Project:
Distributiecentrum Sligro Antwerpen
Locatie:
Straatsburgdok, Antwerpen
Bouwheer:
Sligro
Aandeel Arcade:
Stabiliteit, Studie technieken & duurzaamheid
Architect:
Dirk Magé
Start en einde werken:
2017 - 2018
Oppervlakte:
16.000 m2
Status:
Opgeleverd

Distributiecentrum Sligro Antwerpen

1/3
  • Distributiecentrum Sligro Antwerpen
  • Distributiecentrum Sligro Antwerpen
  • Distributiecentrum Sligro Antwerpen
Project
Distributiecentrum Sligro Antwerpen
Locatie
Straatsburgdok, Antwerpen
Bouwheer
Sligro
Aandeel Arcade
Stabiliteit
Studie technieken & duurzaamheid
Architect
Dirk Magé
Start en einde werken
2017 - 2018
Oppervlakte
16.000 m2
Status
Opgeleverd

Dit project omvat de ontwerp en engineering opdracht voor de renovatie van een bestaand magazijnencomplex tot het nieuwe distributiecentrum en hoofdkantoor voor Sligro België.  Het oorspronkelijke magazijn, gebruikt voor de opslag van allerhande conventionele goederen, werd omgetoverd tot een modern, klanttoegankelijk distributiecentrum.

Om deze verbouwing mogelijk te maken, diende het bestaand magazijn enerzijds gecompartimenteerd te worden conform geldende brandnormering. Ook een nieuwe bevloering en gevelbekleding konden niet ontbreken. De betonnen look van gewassen silex panelen werd veranderd in een bakstenen gebouw met grote raampartijen en een in het oog springende toren van 20 meter. De belangrijkste engineering opdracht betrof echter het voorzien van een verdiepingsvloer in het gebouw voor het kantoorgedeelte en het klant toegankelijk distributiegedeelte. 

Het resultaat betreft in de eerste plaats een nieuw distributiegedeelte (4.000 m2) van waaruit levering zullen gebeuren voor heel België. Dankzij 4 nieuw ontworpen laadkades kunnen vrachtwagens achteraan het DC eenvoudig hun goederen ophalen.  Het grootste deel van het gebouw betreft het klanttoegankelijke gedeelte (12.000 m2) gericht op een unieke beleving waar professionele klanten hun goederen zelf kunnen afhalen.  Het nieuwe kantoorgedeelte fungeert enerzijds als hoofdkantoor voor Sligro in België en zal anderzijds dienst doen als experience center opnieuw voor de professionele klanten.