1/4
  • Gymnopolis - Mechelen
  • Gymnopolis - Mechelen
  • Gymnopolis - Mechelen
  • Gymnopolis - Mechelen

Gymnopolis - Mechelen

De turnhal leunt aan tegen de gemene muur van het ceremonium, doch krijgt een architecturale identiteit. Als basis wordt een eenvoudig volume voorgesteld (draagmuren in beton met houten gelijmde liggers als dragers voor de steeldeck beplating).

Als gevelmateriaal wordt een bekleding in verticaal geplaatste elementen voorgesteld.Een doorkijk vanuit de buiten omgeving naar de binnen-activiteit wordt mogelijk gemaakt door “een-venster” in de zijgevel. Door inplanting van betonnen voorzet elementen in deze gevelopening (wisselende inplanting) wordt een glimp van de sportieve activiteit weergegeven zonder een volledige panoramische inkijk te bekomen.

De turnhal meet 25 op 35 en heeft een minimale vrije hoogte van 6.50m. Er werd een duplex-ruimte ingebracht met uitzicht op de turnhal, waar plaats is voor bezoekers en er bevindt zich ook een vergaderruimte.

Project:
Gymnopolis Mechelen - deel van site Alfaflex
Locatie:
Mechelsbroekstraat, Mechelen
Bouwheer:
Autonoom Gemeentebedrijf Sport Actief Mechelen
Aandeel Arcade:
Stabiliteit, Technieken
Architect:
Architektenkoöperatief
Start en einde werken:
2012
Status:
Opgeleverd

Gymnopolis - Mechelen

1/4
  • Gymnopolis - Mechelen
  • Gymnopolis - Mechelen
  • Gymnopolis - Mechelen
  • Gymnopolis - Mechelen
Project
Gymnopolis Mechelen - deel van site Alfaflex
Locatie
Mechelsbroekstraat, Mechelen
Bouwheer
Autonoom Gemeentebedrijf Sport Actief Mechelen
Aandeel Arcade
Stabiliteit
Technieken
Architect
Architektenkoöperatief
Start en einde werken
2012
Status
Opgeleverd

De turnhal leunt aan tegen de gemene muur van het ceremonium, doch krijgt een architecturale identiteit. Als basis wordt een eenvoudig volume voorgesteld (draagmuren in beton met houten gelijmde liggers als dragers voor de steeldeck beplating).

Als gevelmateriaal wordt een bekleding in verticaal geplaatste elementen voorgesteld.Een doorkijk vanuit de buiten omgeving naar de binnen-activiteit wordt mogelijk gemaakt door “een-venster” in de zijgevel. Door inplanting van betonnen voorzet elementen in deze gevelopening (wisselende inplanting) wordt een glimp van de sportieve activiteit weergegeven zonder een volledige panoramische inkijk te bekomen.

De turnhal meet 25 op 35 en heeft een minimale vrije hoogte van 6.50m. Er werd een duplex-ruimte ingebracht met uitzicht op de turnhal, waar plaats is voor bezoekers en er bevindt zich ook een vergaderruimte.