1/1
  • LogV!lle

LogV!lle

Het Vlaams Instituut voor Logistiek wenst de logistieke sector in Vlaanderen te innoveren door praktische toepassingen en vernieuwende concepten te ontdekken & te demonstreren. In samenwerking met POM Antwerpen wordt daarom het gebouw LogV!lle ontworpen.

Het gebouw zal bestaan uit vier onderdelen: een fysieke demonstratiezone, een virtuele belevingsruimte, een co-creatiegedeelte en een polyvalente ruimte. De fysieke demonstratiezone van 1.333 m² toont bezoekers de nieuwe innovaties in logistiek: exoskeletten, AGV’s, slimme brillen enz. in de co-creatie ruimte van 400 m² kunnen bedrijven, onderzoeksinstellingen en startups via corporate venturing en co-creatie samenwerken aan digitale en duurzame logistiek als gamechanger.

Voor de bouw van LogV!lle ontvingen VIL en POM een subsidie uit het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO). Jaarlijks worden 6000 bezoekers verwacht met als doel innovatie en valorisatie in de logistiek te versnellen en resultaten eenvoudiger ter beschikking te stellen voor een breed publiek.

Project:
LogV!lle
Locatie:
Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, Niel
Bouwheer:
POM Antwerpen
Aandeel Arcade:
Stabiliteit, Technieken
Architect:
Met zicht op zee architecten
Start en einde werken:
2019 - ...
Oppervlakte:
2.000 m²
Status:
In Uitvoering

LogV!lle

1/1
  • LogV!lle
Project
LogV!lle
Locatie
Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, Niel
Bouwheer
POM Antwerpen
Aandeel Arcade
Stabiliteit
Technieken
Architect
Met zicht op zee architecten
Start en einde werken
2019 - ...
Oppervlakte
2.000 m²
Status
In Uitvoering

Het Vlaams Instituut voor Logistiek wenst de logistieke sector in Vlaanderen te innoveren door praktische toepassingen en vernieuwende concepten te ontdekken & te demonstreren. In samenwerking met POM Antwerpen wordt daarom het gebouw LogV!lle ontworpen.

Het gebouw zal bestaan uit vier onderdelen: een fysieke demonstratiezone, een virtuele belevingsruimte, een co-creatiegedeelte en een polyvalente ruimte. De fysieke demonstratiezone van 1.333 m² toont bezoekers de nieuwe innovaties in logistiek: exoskeletten, AGV’s, slimme brillen enz. in de co-creatie ruimte van 400 m² kunnen bedrijven, onderzoeksinstellingen en startups via corporate venturing en co-creatie samenwerken aan digitale en duurzame logistiek als gamechanger.

Voor de bouw van LogV!lle ontvingen VIL en POM een subsidie uit het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO). Jaarlijks worden 6000 bezoekers verwacht met als doel innovatie en valorisatie in de logistiek te versnellen en resultaten eenvoudiger ter beschikking te stellen voor een breed publiek.