1/4
  • Mariahof
  • Mariahof
  • Mariahof
  • Mariahof

Mariahof

Dit project omvat de uitbreiding & renovatie van 47 assistentiewoningen op een kloosterdomein. De centrale site in de Charles Deberiotstraat bestaat uit historische 19e eeuwse gebouwen aangevuld met uitbreidingen tijdens de 20e eeuw.    Een grauwe tuinmuur sluit de huidige gebouwen visueel af van de buitenwereld en maakt ook de binnentuin onzichtbaar. De herontwikkeling zorgt ervoor dat het voorplein opnieuw een ontmoetingsplaats zal worden.

Door de toevoeging van het hoekgebouw via een transparant gedeelte zal er een verbinding zijn tussen het klooster en de residenties.  Dit wordt het hart van de nieuwe site. Langs de tuin wordt de zogenaamde “Viculus Caer”, de snelkoppeling tussen de Charles Deberiotstraat en het collegegebouw gerestaureerd.

Het project wordt gebouwd in 2 fasen; tegen 2020 moeten de assistentiewoningen klaar zijn en nadien worden de huidige verzorgafdelingen omgebouwd tot 15 woningen voor personen met een handicap.

Project:
Renovatie Mariahof Leuven
Locatie:
Charles Deberiotstraat, Leuven
Bouwheer:
Mariahof Leuven vzw
Aandeel Arcade:
Stabiliteit
Architect:
A2O architecten & OSK-AR architecten
Start en einde werken:
2017-2020
Oppervlakte:
4.700 m²
Status:
In uitvoering

Mariahof

1/4
  • Mariahof
  • Mariahof
  • Mariahof
  • Mariahof
Project
Renovatie Mariahof Leuven
Locatie
Charles Deberiotstraat, Leuven
Bouwheer
Mariahof Leuven vzw
Aandeel Arcade
Stabiliteit
Architect
A2O architecten & OSK-AR architecten
Start en einde werken
2017-2020
Oppervlakte
4.700 m²
Status
In uitvoering

Dit project omvat de uitbreiding & renovatie van 47 assistentiewoningen op een kloosterdomein. De centrale site in de Charles Deberiotstraat bestaat uit historische 19e eeuwse gebouwen aangevuld met uitbreidingen tijdens de 20e eeuw.    Een grauwe tuinmuur sluit de huidige gebouwen visueel af van de buitenwereld en maakt ook de binnentuin onzichtbaar. De herontwikkeling zorgt ervoor dat het voorplein opnieuw een ontmoetingsplaats zal worden.

Door de toevoeging van het hoekgebouw via een transparant gedeelte zal er een verbinding zijn tussen het klooster en de residenties.  Dit wordt het hart van de nieuwe site. Langs de tuin wordt de zogenaamde “Viculus Caer”, de snelkoppeling tussen de Charles Deberiotstraat en het collegegebouw gerestaureerd.

Het project wordt gebouwd in 2 fasen; tegen 2020 moeten de assistentiewoningen klaar zijn en nadien worden de huidige verzorgafdelingen omgebouwd tot 15 woningen voor personen met een handicap.