1/3
  • Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen
  • Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen
  • Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen

Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen

Dit project betreft de verbouwing/renovatie van de bestaande Antwerpse feestzaal uit 1906, die deels door brand is beschadigd, tot winkelcentrum met appartementen en ondergrondse parking. Dankzij de renovatie keert een geliefd stadsmonument in al zijn glorie terug en worden 2 van elkaar gescheiden winkelgebieden opnieuw met elkaar verbonden.

Bij de heropbouw dient rekening gehouden te worden met het architecturale verleden, de historische details en de luxueuze uitstraling.   Om het historische karakter te respecteren werden de mozaïeken en muurreliëfs gerestaureerd, net als de parket en de monumentale trap in natuursteen.De bestaande structuur omvat enerzijds een geklinknagelde stalen boogstructuur (bovenbouw) aangevuld met een gewapende betonstructuur voor  de kelder & ondergrondse parking voor 268 wagens.

Het resultaat is 1 grote ruimte met plaats voor 40 winkels, verspreid over drie ondergrondse en drie bovengrondse verdiepingen, bereikbaar via liften en roltrappen. Enkele moderne elementen werden toegevoegd aan de oude architectuur: in de grote binnenzaal vindt men zo een 7.5m hoog terras in de vorm van een champagne glas.

Project:
Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen
Locatie:
Meir/Hopland, Antwerpen
Bouwheer:
Stad Antwerpen
Aandeel Arcade:
Stabiliteit
Architect:
TV Berteloot-Verbaenen-Crepain
Start en einde werken:
2005-2007
Oppervlakte:
30.000 m²
Status:
Opgeleverd

Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen

1/3
  • Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen
  • Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen
  • Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen
Project
Renovatie stadsfeestzaal Antwerpen
Locatie
Meir/Hopland, Antwerpen
Bouwheer
Stad Antwerpen
Aandeel Arcade
Stabiliteit
Architect
TV Berteloot-Verbaenen-Crepain
Start en einde werken
2005-2007
Oppervlakte
30.000 m²
Status
Opgeleverd

Dit project betreft de verbouwing/renovatie van de bestaande Antwerpse feestzaal uit 1906, die deels door brand is beschadigd, tot winkelcentrum met appartementen en ondergrondse parking. Dankzij de renovatie keert een geliefd stadsmonument in al zijn glorie terug en worden 2 van elkaar gescheiden winkelgebieden opnieuw met elkaar verbonden.

Bij de heropbouw dient rekening gehouden te worden met het architecturale verleden, de historische details en de luxueuze uitstraling.   Om het historische karakter te respecteren werden de mozaïeken en muurreliëfs gerestaureerd, net als de parket en de monumentale trap in natuursteen.De bestaande structuur omvat enerzijds een geklinknagelde stalen boogstructuur (bovenbouw) aangevuld met een gewapende betonstructuur voor  de kelder & ondergrondse parking voor 268 wagens.

Het resultaat is 1 grote ruimte met plaats voor 40 winkels, verspreid over drie ondergrondse en drie bovengrondse verdiepingen, bereikbaar via liften en roltrappen. Enkele moderne elementen werden toegevoegd aan de oude architectuur: in de grote binnenzaal vindt men zo een 7.5m hoog terras in de vorm van een champagne glas.