1/3
  • SnowWorld Zoetermeer
  • SnowWorld Zoetermeer
  • SnowWorld Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer

De skipiste Snowworld in Zoetermeer is gebouwd op een voormalige puinstortplaats.  Ten gevolge van de verwachte grondzettingen is gekozen voor een ingenieuze vijzelconstructie waarbij elke kolom in hoogte kan worden versteld. De fundering bestaat uit 30 massieven waarbij met behulp van een continu meetsysteem de zettingen tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig worden gemeten en de kolommen opgevijzeld waar nodig.

Dit project omvat de verlenging van de skipiste met ruim 100 meter tot een totale baanlengte van 300 meter, goed voor 1200 ton staal. Op een hoogte van 68 meter bevindt zich een panorama platform dat niet enkel vanaf de skipiste bereikbaar is maar ook vanuit het Buytenpark.

Dit project werd bovendien bekroond met de prijs voor functioneel verzinken op de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019. Om het met de woorden van de jury te zeggen: “Het gebouw toont aandacht tot in het detail, met name de vijzels, de knopen en de ritmiek maken dit bouwwerk tot een goed voorbeeld van ingenieurskunst.”

© Foto’s: ASK-Romein

Project:
Snowworld Landgraaf
Locatie:
Buytenparklaan 30, 2717 Zoetermeer (NL)
Bouwheer:
Snowworld Leisure NV
Aandeel Arcade:
Stabiliteit
Architect:
Algra & Marechal Architecten
Start en einde werken:
2016
Status:
Opgeleverd

SnowWorld Zoetermeer

1/3
  • SnowWorld Zoetermeer
  • SnowWorld Zoetermeer
  • SnowWorld Zoetermeer
Project
Snowworld Landgraaf
Locatie
Buytenparklaan 30, 2717 Zoetermeer (NL)
Bouwheer
Snowworld Leisure NV
Aandeel Arcade
Stabiliteit
Architect
Algra & Marechal Architecten
Start en einde werken
2016
Status
Opgeleverd

De skipiste Snowworld in Zoetermeer is gebouwd op een voormalige puinstortplaats.  Ten gevolge van de verwachte grondzettingen is gekozen voor een ingenieuze vijzelconstructie waarbij elke kolom in hoogte kan worden versteld. De fundering bestaat uit 30 massieven waarbij met behulp van een continu meetsysteem de zettingen tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig worden gemeten en de kolommen opgevijzeld waar nodig.

Dit project omvat de verlenging van de skipiste met ruim 100 meter tot een totale baanlengte van 300 meter, goed voor 1200 ton staal. Op een hoogte van 68 meter bevindt zich een panorama platform dat niet enkel vanaf de skipiste bereikbaar is maar ook vanuit het Buytenpark.

Dit project werd bovendien bekroond met de prijs voor functioneel verzinken op de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019. Om het met de woorden van de jury te zeggen: “Het gebouw toont aandacht tot in het detail, met name de vijzels, de knopen en de ritmiek maken dit bouwwerk tot een goed voorbeeld van ingenieurskunst.”

© Foto’s: ASK-Romein

Privacybeleid | Cookie policy