1/6
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie

Zetel voor de Deputatie

Dit project omvat de renovatie van de voormalige jeugdrechtbank tot een een tijdelijke huisvesting van de gouverneur , de gedeputeerden en hun medewerkers tijdens de bouw van een nieuw provinciehuis.

Het oorspronkelijke interieur (periode 1974 1976) werd zo goed als volledig ontmanteld. Toch bleven enkele waardevolle interieruelementen bewaard: 19e eeuwse decor met marmeren trappen, stucwerkdecoratie, schrijnwerk enz.

Bij de laatste verbouwing (1983), werd de oorspronkelijke trappenhal verwijderd. Dit werd hier ongedaan gemaakt door gebruik van glas die de ruimtelijkheid en natuurlijke lichtinval hersteld heeft.

Project:
Zetel voor de deputatie
Locatie:
Koningin Elisabethlei, Antwerpen
Bouwheer:
Provincie Antwerpen
Aandeel Arcade:
Stabiliteit, Technieken
Architect:
8 Office Architects / Steenmeijer Architecten
Start en einde werken:
2012 - 2013
Oppervlakte:
12.000 m²
Status:
Opgeleverd

Zetel voor de Deputatie

1/6
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie
  • Zetel voor de Deputatie
Project
Zetel voor de deputatie
Locatie
Koningin Elisabethlei, Antwerpen
Bouwheer
Provincie Antwerpen
Aandeel Arcade
Stabiliteit
Technieken
Architect
8 Office Architects / Steenmeijer Architecten
Start en einde werken
2012 - 2013
Oppervlakte
12.000 m²
Status
Opgeleverd

Dit project omvat de renovatie van de voormalige jeugdrechtbank tot een een tijdelijke huisvesting van de gouverneur , de gedeputeerden en hun medewerkers tijdens de bouw van een nieuw provinciehuis.

Het oorspronkelijke interieur (periode 1974 1976) werd zo goed als volledig ontmanteld. Toch bleven enkele waardevolle interieruelementen bewaard: 19e eeuwse decor met marmeren trappen, stucwerkdecoratie, schrijnwerk enz.

Bij de laatste verbouwing (1983), werd de oorspronkelijke trappenhal verwijderd. Dit werd hier ongedaan gemaakt door gebruik van glas die de ruimtelijkheid en natuurlijke lichtinval hersteld heeft.