1/1
  • Basso Cambo Toulouse

Basso Cambo Toulouse

In opdracht van Gamaco verbeterde onze bim-consultants het bestaande BIM uitvoeringsmodel voor een nieuwe, te bouwen, parkeergarage in Toulouse. Het oorspronkelijke model, dat Gamaco ontving van een externe partij, was niet opgebouwd volgens de regels van de kunst. Enkel op basis van een kwalitatief model kan er efficiënt gewerkt worden in een BIM proces. Daarom ondersteunden we Gamaco in de audit en optimalisatie van het bestaande model.

Stap 1 – We nemen het model kritisch onder de loep: In een korte tijdspanne stroomlijnden onze experten het ontwerpproces. Tijdens de opstartvergadering met Gamaco identificeerden we de kritische problemen van het bestaande model. Nadien gingen onze BIM-experts aan het werk met clashdetectie en modelcontrolesoftware om deze nauwkeurig in kaart te brengen.

Stap 2: We transformeren het model tot een nauwkeurig en kwalitatief geheel. Eenduidige modelleerconventies zijn van cruciaal belang om een technisch correct bouwwerk te realiseren. In overleg met Gamaco en de beschikbare modelleerstandaarden vormden onze experten het model om tot een zuiver en overzichtelijk geheel.

Stap 3: We zetten het model centraal in alle communicatie: BIM wordt nog te vaak gereduceerd tot het opstellen van een 3D model. De sleutel tot een succesvol BIM project ligt in het centraal zetten van het model in elk aspect van het ontwerp- en communicatie-proces. Als basis stellen onze BIM experts een Common Data Environment op. Een online platform waar zowel het model als alle andere documentatie overzichtelijk opgeslagen worden. Het centraliseren van dit platform stelt iedereen in staat een duidelijk overzicht van de vooruitgang van het ontwerpproces te bewaren.

Alle communicatie wordt op een intelligente manier aan het model gekoppeld, om overvolle mailboxen en verloren informatie te vermijden. Een vooruitstrevend samenwerkingsverband, geschikt voor de digitale wereld van vandaag.

Met de ondersteuning van de Arcade modelleurs kon Gamaco verder werken op basis van een kwalitatief model.

Project:
Basso Cambo
Locatie:
Toulouse
Aandeel Arcade:
BIM
Start en einde werken:
2021 - heden
Oppervlakte:
17.000 m2
Status:
In Uitvoering
Privacybeleid | Cookie policy