1/4
  • IKO Blue Gate
  • IKO Blue Gate
  • IKO Blue Gate
  • IKO Blue Gate

IKO Blue Gate

IKO werd gesticht in 1951 in Canada en blijft op de dag van vandaag een familiale onderneming waar de vierde generatie nog steeds intensief betrokken is bij het dagelijkse management. Isidore Koschitzky, de stichter van het bedrijf, arriveerde in 1972 in Antwerpen en startte vanuit de Scheldestad hun Europese Ontwikkeling. Na de overname van de Ruberoid Group in het jaar 2000 groeide IKO uit tot marktleider in de Europese roofing business. Vandaag heeft IKO haar Europese headquarter, kennis -en competentiecentrum gevestigd in Antwerpen.

De productiesite van 8ha, gelegen aan de d’Herbouvillekaai, is goed voor een productie van 2500 voetbalvelden aan hoogwaardige bitumen dakbedekking. De investeringen anno 2020 omvatten een uitbreiding van de productiehal en warehouse faciliteiten, een grondige renovatie van de bestaande gebouwen, verplaatsing van de ingang van de site en een sterke uitbreiding van de logistieke zone.

IKO focust sterk op innovatie met duurzame en ecologische producten. Voorbeeld hiervan is de “IKO Carrera” die met een bijzondere technologie de lucht zuivert en zorgt voor een bewezen CO2 reductie. Dankzij hun ligging aan de Schelde maken zij optimaal gebruik van het transport via water. Met diverse initiatieven tot slot in de circulaire economie heeft IKO haar plaats meer dan verdiend op het Blue Gate bedrijventerrein.

Project:
IKO Blue Gate
Locatie:
D'Herbouvillekaai, Antwerpen
Bouwheer:
IKO
Aandeel Arcade:
Logistics Engineering, Stabiliteit, Technische Omgevingsaanleg
Architect:
Dirk Magé
Start en einde werken:
2018 - 2020
Status:
Opgeleverd
Privacybeleid | Cookie policy