MEP Engineering

Wat is het?

Arcade streeft steeds naar een geïntegreerde aanpak voor al haar projecten. Arcade gaat verder dan de klassieke dimensionering van technische installaties. De integratie van hernieuwbare energieën, de optimalisatie van de geselecteerde concepten t.b.v. een maximale energie-efficiëntie en uitmuntende comfort- – en gebruikseisen zijn bij elk design van primordiaal belang. Het vertrekpunt van elke studie is het hoge verwachtingspatroon van elke klant op vlak van comfort, duurzaamheid, budget & vooropgestelde duurzaamheidsevaluaties.  Wat volgt is een bijzonder doorgedreven ontwerpmethodologie resulterend in een geoptimaliseerd ontwerp dat voldoet een de hoogste standaarden.

Om dit te bewerkstelligen werkt Arcade elk project uit volgens haar gekende 100% BIM-workflow op basis van eigen ontwikkelingen in software & systemen. Aan de hand van de meest state-of-the art BIM-standaarden stroomlijnen we niet alleen de onderlinge communicatie maar vereenvoudigen we ook de samenwerking met externe constructiepartners.

Onze MEP Engineering diensten

Hernieuwbare energie

De combinatie van een minimaal energieverbruik bij een maximaal comfort, en dit binnen de kantlijnen van het eisenpakket van elke klant is het primaire uitgangspunt ieder dossier. De expertise van Arcade omvat een doorgedreven kennis in zowel de meer conventionele oplossingen (klassieke stookplaatsen op fossiele brandstof, fotovoltaïsche panelen, lucht-water of lucht-lucht warmtepomp, warmtekrachtkoppelingsinstallaties (WKK), etc.) als in de meer recente en innovatievere toepassingen (boorgat energie-opslag (BEO-veld), koude & warmte opslag (KWO) of warmtenetten). Om kort op de bal te kunnen spelen in een markt van de steeds nieuwere en innovatievere technieken, worden onze ingenieurs hierin continu bijgeschoold

ESCO Samenwerking

Daarnaast Arcade biedt ook regelmatig advies in grotere projecten in het kader van een ESCO- samenwerking (Energy As A Service). Inkoppeling van een WKK, integratie van geothermie, etc.in grotere projecten worden geoptimaliseerd met als doel de investering zo snel mogelijk te laten renderen.

Hydraulische optimalisatie

Arcade maakt voor elk project gebruik van de unieke ontwerpsoftware (Hysopt), bekroond met de CIBSE Building Performance Awards 2020 Winner in de categorie software & innovatie. Een innovatief wetenschappelijk digitaal model stelt onze ingenieurs in staat een zeer precieze doorrekening uit te voeren van elk HVAC systeem.

Meer weten over MEP engineering? Of heeft u nog andere vragen?

Privacybeleid | Cookie policy