1/3
  • Ostend Science Park
  • Ostend Science Park
  • Ostend Science Park

Ostend Science Park

Ostend Science Park brengt marien en maritiem onderzoek en bedrijven uit de blauwe economie bij elkaar. Ostend Science Park is een initiatief van de UGent, de Haven van Oostende en de POM (Provinciaal Ontwikkelingsmaatschappij) West-Vlaanderen. Op de site van meer dan 16 hectare kunnen bedrijven gebruik maken van de nodige testfaciliteiten en knowhow om nieuwe high-end producten en diensten gelinkt aan de blauwe economie te ontwikkelen.

Als algemene ambitie voor het plangebied wordt een duurzame en kwalitatieve ontwikkeling vooropgesteld. Hierbij wordt uitgegaan van het harmonisch samengaan van een efficiënte, economische ontwikkeling met doelstellingen op het vlak van duurzame energie, natuur- en landschapsontwikkeling en de ontwikkeling van een aantrekkelijke leefomgeving voor alle gebruikers van het plangebied: omwonenden, recreanten, werknemers en bezoekers.

Het wetenschapspark richt zich als duurzaam bedrijventerrein tot startende en doorgroeiende bedrijven met focus op nieuwe energietechnologieën, en draagt duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Het wil een demonstratieproject zijn voor duurzame technologieparken. Een duurzaam bedrijventerrein gaat verder dan het elektriciteitsverbruik alleen. Het betreft ook ruimtegebruik, mobiliteit, afvalbeleid, sociale duurzaamheid, watergebruik, ecologie, … .Ostend Science Park heeft de ambitie om zich te ontwikkelen als een CO2-neutraal bedrijventerrein.

Project:
Ostend Science Park
Locatie:
Esperantolaan, Oostende
Bouwheer:
Haven Van Oostende, UGent, POM West-Vlaanderen
Aandeel Arcade:
Technische Omgevingsaanleg
Start en einde werken:
2020 - 2023
Oppervlakte:
17 ha
Status:
In ontwerp
Privacybeleid | Cookie policy