1/1
  • Plastics Hub/Seveso spoorterminal

Plastics Hub/Seveso spoorterminal

Dit project omvat de ontwikkeling van een 80.000 m² groot terrein, gelegen in de Antwerpse Haven in opdracht van Bertschi. Ongeveer 25% (+/- 22.000m²) zal gebruikt worden als op -en overslag plaats voor plastics. Deze plastics komen toe in 20’ en 40’ bulk-containers en worden in de terminal via twee ‘tilting’ platforms overgedragen in 30’ bag-in-boxcontainers De hub beschikt over een opslagcapaciteit voor 20.000 ton product in containers.

De resterende 75% zal ingericht worden als SEVESO spoorterminal met een oppervlakte van +/- 60.000m². De oude infrastructuur wordt volledig afgebroken (inclusief de spoorweginfrastructuur) en weer opgebouwd waarbij voorzien wordt in lange termijn opslag en korte termijn overslag van zowel ADR als standaard tankcontainers.

De spoorterminal zal worden voorzien van twee en in de toekomst drie nieuwe portaalkranen met elk een overspanning van meer dan 70 meter. Zij zullen instaan voor de efficiënte overslag van de containers tussen de vier treinsporen en de verschillende opslag- en transitzones.

Na voltooing zal de nieuwe spoorterminal een opslagcapaciteit hebben van 2560TEU ofwel ca 65.000 ton product, aangevuld met 55 trailerparkeerplaatsen. De nieuwe Seveso spoorterminal zal op deze manier voor een groot deel bijdragen tot de modalshift van weg- naar duurzaam 
spoorverkeer. 

Project:
Plastics hub / SEVESO spoorterminal
Locatie:
Zomerweg (Port of Antwerp)
Bouwheer:
Bertschi
Aandeel Arcade:
Logistics Engineering, Stabiliteit, Technische Omgevingsaanleg
Architect:
Arcade
Start en einde werken:
2018 - heden
Oppervlakte:
80.000 m²
Status:
In ontwerp
Privacybeleid | Cookie policy