1/3
  • Scholencampus Haspo-O Sint Truiden
  • Scholencampus Haspo-O Sint Truiden
  • Scholencampus Haspo-O Sint Truiden

Scholencampus Haspo-O Sint Truiden

De bouw van de nieuwe scholencampus van de Hasp-O Centrum te Stad Sint-Truiden betekent de 182ste en laatste bouwwerf binnen het DBFM-programma. Met een investering van €38 miljoen zal deze secundaire school 18.000 m2 oppervlakte nieuwbouw omvatten met leslokalen, werkplaatsen, administratie, refter, sporthal en omgeving. Oplevering is voorzien begin 2023.

Voor de Katholieke Centrumscholen en het Technicum Sint-Truiden heeft Architecten aan de Maas een nieuwe duurzame campus ontworpen met diverse onderwijs en sportvoorzieningen. Het is een prachtige locatie achter het station die grenst aan het groen en uitzicht geeft op het, voor deze streek, typische fruitbomenlandschap. Het lichtglooiende landschap is gebruikt om de werkplaatsen, de belangrijkste ontmoetingsruimten, de sportvoorzieningen en de parkeervoorzieningen optimaal te ontsluiten. De aankleding en de programmering van de groene locatie en de verweving met de nieuwe gebouwen dragen sterk bij aan een inspirerende onderwijsomgeving.

De nieuwe school bevat o.a. de noodzakelijke klaslokalen (aangepast aan de verschillende types van opleidingen), een auditorium, labo’s, mediatheek, een studiezaal, werkplaatsklassen en magazijn, personeelslokalen, overleglokalen, directielokalen, een onthaal en secretariaat, een kopieerlokaal, een refter, voldoende sanitaire ruimten, voldoende bergruimten, een sportzaal en polyvalente ruimten. De nodige omgevingsaanleg zoals overdekte speelplaatsen, open speelplaatsen, fietsenberging, parkeerruimte en overige niet-genormeerde omgevingswerken wordt ook voorzien.

Arcade Groep is verantwoordelijk voor de volledige studie stabiliteit.

Renders: Architecten een de Maas

Project:
Scholencampus Haspo-O Sint Truiden
Locatie:
Sint-Truiden
Bouwheer:
Katholieke Centrumscholen en het Technicum Sint-Truiden
Aandeel Arcade:
Stabiliteit
Architect:
Architecten aan de Maas
Start en einde werken:
2021 - 2023
Oppervlakte:
18.000 m2
Status:
In Uitvoering
Privacybeleid | Cookie policy