1/6
  • Sky One
  • Sky One
  • Sky One
  • Sky One
  • Sky One
  • Sky One

Sky One

Sky One is een hybride gebouw met appartementen en retail dat een sluitsteen vormt in de herontwikkeling van het voormalige industriegebied aan de Vaartkom in Leuven. De Vaartkom is een van de grootste stadsvernieuwingsprojecten van België. Er is ruimte voor nieuwbouw naast behoud van pakhuizen, silo’s en brouwerijen. Sky One is een nieuwbouw en bevindt zich op een scharnier: de kop van het bouwblok ten noorden van de Vaart. Dit is de kruising van een waterweg met een stadsring. Binnen de ring ligt het zwaartepunt van de stadsvernieuwing, daarbuiten ligt een nu nog hybride zone voor lichte industrie, retail en kleine bedrijven. Het project moest passen op een taps toelopend en hoekig kavel, in een nauwsluitende envelop welke hoogte en dieptematen voorschreef. De beperkte bouwkavel vroeg om een zorgvuldige uitwerking van het maaiveld, waarbij de utilitaire zone met kernen en parkeerliften is gesitueerd grenzend aan het naastliggende bouwvolume. Het was zaak dit gebouw niet te tonen als een slordige opeenstapeling van volumes maar als een coherente monoliet. Dit is opgelost door in ambachtelijk metselwerk een horizontaal en verticaal lijnenspel te vervaardigen, waarmee vlakken staan die met glas, staal en hout zijn ingevuld. De appartementen richten zich hoofdzakelijk op de stadskant, en kennen beperkte openingen aan de kant van de drukke ringweg. Als volume biedt het project aldus meerdere gezichten aan de verschillende schaalniveaus en blikvelden van waaruit het ervaren wordt

Project:
Sky One
Locatie:
Vaartkom, Leuven
Bouwheer:
Dyls
Aandeel Arcade:
Stabiliteit
Architect:
a2o-architecten
Start en einde werken:
2017-2020
Oppervlakte:
6.000 m²
Status:
Opgeleverd

Sky One

1/6
  • Sky One
  • Sky One
  • Sky One
  • Sky One
  • Sky One
  • Sky One
Project
Sky One
Locatie
Vaartkom, Leuven
Bouwheer
Dyls
Aandeel Arcade
Stabiliteit
Architect
a2o-architecten
Start en einde werken
2017-2020
Oppervlakte
6.000 m²
Status
Opgeleverd

Sky One is een hybride gebouw met appartementen en retail dat een sluitsteen vormt in de herontwikkeling van het voormalige industriegebied aan de Vaartkom in Leuven. De Vaartkom is een van de grootste stadsvernieuwingsprojecten van België. Er is ruimte voor nieuwbouw naast behoud van pakhuizen, silo’s en brouwerijen. Sky One is een nieuwbouw en bevindt zich op een scharnier: de kop van het bouwblok ten noorden van de Vaart. Dit is de kruising van een waterweg met een stadsring. Binnen de ring ligt het zwaartepunt van de stadsvernieuwing, daarbuiten ligt een nu nog hybride zone voor lichte industrie, retail en kleine bedrijven. Het project moest passen op een taps toelopend en hoekig kavel, in een nauwsluitende envelop welke hoogte en dieptematen voorschreef. De beperkte bouwkavel vroeg om een zorgvuldige uitwerking van het maaiveld, waarbij de utilitaire zone met kernen en parkeerliften is gesitueerd grenzend aan het naastliggende bouwvolume. Het was zaak dit gebouw niet te tonen als een slordige opeenstapeling van volumes maar als een coherente monoliet. Dit is opgelost door in ambachtelijk metselwerk een horizontaal en verticaal lijnenspel te vervaardigen, waarmee vlakken staan die met glas, staal en hout zijn ingevuld. De appartementen richten zich hoofdzakelijk op de stadskant, en kennen beperkte openingen aan de kant van de drukke ringweg. Als volume biedt het project aldus meerdere gezichten aan de verschillende schaalniveaus en blikvelden van waaruit het ervaren wordt

Privacybeleid | Cookie policy